Tietoa yrityksestä


Taica Horses on perustettu vuonna 2014 joka on keskittynyt ratsukoiden valmennukseen ja hevosten sekä ponien ratsutukseen.

Valmennuksista ja ratsutuksista vastaa Mira Mahosenaho.

Mira on reilut 30- vuotias, mittaa kertynyt 150cm sulkapäässä, mikä mahdollistaa erittäinkin pienien ponien ratsutuksen.

Mira kisaa kaiken kokoisilla ja karvaisilla hevosilla ja poneilla niin este, koulu -kuin kenttäratsastuksessakin sekä erilaisissa nuorten hevosten luokissa sekä sarjoissa, kuten laatuarvostelut, kasvattajakilpailut, breederssit sekä

kantakirjauksissa, joissa on toiminut myös testiratsastajana mm.
ponioreilla sekä suomenhevostammoilla.


Kenttäratsastuksessa
vuodelta 2019 on joukkue SM- hopeamitali sekä vuodelta 2018
suomenhevosten kenttämestaruus hopeaa orilla Lavilan Viljo sekä
useita voittoja ja sijoituksia niin alue- kuin kansallisestakin
tasolta ja Avant sarjoista useilla eri hevosilla.Valmennuksiin ovat tervetulleita kaiken tasoiset ja ikäiset ratsastajat.

Valmennuksia pidetään kaikissa lajeissa. Eniten ratsukoita kuitenkin työstetään sileä/kavaletti/estetyöskentelyssä sekä maastoesteratsastuksessa.

Maastoesteitä ollaan päästy treenaamaan ympäri vuoden Punkin tallilla sekä Ypäjän Hevosopiston tiloissa, kun maastoesteet ovat olleet käytössä myös halliolosuhteissa.

Valmennuksissa kiinnitetään huomiota ratsukon yhteistyöhön, hevosen tyytyväiseen suorittamiseen sekä ratsastajan psyykkiseen puoleen valmennuksien aikana.

Ratsastuksessa on n. 50% kiinni ratsastajan hyvinvoinnista ja itseluottamuksesta, joka heijastuu suoraan hevosen hyvinvointiin sekä ratsastettavuuteen, joten se on erittäin tärkeä osa valmennusta ja ratsukon yhteistyötä.

Ratsukoita ruvetaan vahvistamaan positiivisten kokemuksien kautta, käyttämällä hyödyksi jokaisen omaa tapaa oppia ja käsitellä asioita.

Mira on työskennellyt vuosien varrella eri puolilla Suomea sekä Eurooppaa.

Työkokemusta on kertynyt muun muassa kilpa -ja kasvatustalleilta Saksasta, Ruotsista ja Italiasta sekä Suomessa myyntitalleilla sekä ratsastuskouluissa.

takataskusta löytyy

Ratsastuksenopettajan paperit

II-tason Valmentajan paperit

Hevosenhoitaja/ remonttiratsastajan paperit

opintoja Sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta sekä

Lähihoitajan paperit, joissa suuntautuminen on ollut lapset ja nuoret.

Suomenpienhevonen Emman Pippuri ensimmäistä kertaa vesiesteellä